Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Мистерии, загадки, феномени, новини, любопитни истории и факти. Туристически дестинации и IT новости. Кулинарни диети, съвети и рецепти.
Автор: mysteries Категория: Забавление
Прочетен: 387753 Постинги: 172 Коментари: 103
Постинги в блога от Септември, 2009 г.
Как да се самохипнотизираме imageПовечето от нас са били подложени на стрес в различни моменти от живота и често това е напълно здравословна реакция към външни фактори, като нова работа или преместване на дома. Понякога, няма големи събития, които да се случват в живота на човек, но той е просто много зает и започва да чувства по-често тревожност или промени в телесните усещания като повишена сърдечна честота или напрежение в раменете.

Лесно е човек да се научи на самостоятелна хипноза и наистина това може да доведе до значителна разлика в качеството на живот. Предимствата на добрата хипнотизираща и релаксираща сесия са свързани с това, че тя може да преобърне ежедневния живот на човек и да му помогне да намери себе си и да се чувства много по-спокоен като цяло. Стъпките на самохипноза са следните:

1. Необходимо е да се намери комфортно мя...[ Още ]

Още: ХипнозаСамохипнозаСетива
Категория: Забавление
Прочетен: 1241 Коментари: 0 Гласове: 0
Яжте и пийте банани за дълъг и здрав живот imageИстория на бананите
Бананите водят произхода си от Индо-малайзийските райони достигащи до Северна Австралия. Те са били познати само от слухове в Средиземноморския регион през 3-ти век пр. н. е., но се счита, че са пренесени в Европа за първи път през 10-ти век. В началото на 16-ти век, португалски моряци пренасят бананите от Западния бряг на Африка до Южна Америка.

Днес, световната продукция на банани се изчислява на 28 милиона тона - 65% от Латинска Америка, 27% от Югоизточна Азия и 7% от Африка. Една пета от реколтата се изнася за Европа, Канада, Съединените щати и Япония като пресни плодове.

Бананите – източник на енергия за тялото
Няма по-добър начин за поддържане на високи енергийни нива в организма от похапването на банани. Бананите съдържат три естествени захари - захароза, фруктоза...[ Още ]

Още: БананиВисоко Кръвно НаляганеИнсултКалийТриптофан
Категория: Забавление
Прочетен: 922 Коментари: 0 Гласове: 0
Откриха още един фрагмент от Синайския кодекс imageОще една част от най-старата Библия в света откриха в Египет, пише в. "Индипендънт.

Никълъс Сарис попаднал на нови, невиждани досега фрагменти от Синайския кодекс, който е от около 350 г. сл. Хр. Ученият изследвал ръкописи от XVIII в. в манастира "Света Екатерина" в Египет.

Най-старата Библия в света е написана ръчно на древногръцки език върху животинска кожа. Открита е Константин фон Тешендорф през XIX в. също в манастира "Света Екатерина" на Синайския полуостров.

Според британския учен в библиотеката може да има още фрагменти от кодекса.

Синайският кодекс, който се състои от около 900 страници, представя прозорец към историята на Ранната църква, който показва как текстът е бил предаван от поколение на поколение.

Целият ръкопис е написан на старогръцки, като Стар...[ Още ]

Още: Синайският кодексБиблиятаСтарогръцкиСтарият Завет
Категория: Забавление
Прочетен: 937 Коментари: 0 Гласове: 0
Преродила се индийка вкарва в затвора убиеца си imageСигурно сте чели за случаи за прераждане. Случаи, в които в настоящия си живот хора изпитват носталгия по миналия и търсят хора, свързани с него, или пък ръзкриват своите убийци.

Днес ще ви разкажем една такава история. Случило се в средата на миналия век в Индия. Една сутрин двегодишната Рина Гулпа казва на баба си: "Аз си имам мъж. Но той е много жесток и ме уби! ".

Бабата не обръща особено внимание на думите на внучка си, докато момиченцето не започва да се държи странно. Все по-често започна да излиза на терасата на апартамента им в Ню Делхи, да следи с интерес преминаващите по улицата хора, сякаш търси един определен човек в тълпата. Когато пътуват с кола, Рина отново се вглежда съсредоточено в хората, а на въпроса търси ли някой, отвръща "Търся своя мъж и своите деца! ".

Веднъж, докато р...[ Още ]

Още: ПреражданеИндияУбийство
Категория: Забавление
Прочетен: 1540 Коментари: 3 Гласове: 0

Аномалии и парадокси след аварията в Чернобил imageЖивотински аномалии и екологични парадокси са последвали горите около Чернобил след аварията на 4-ти реактор на АЕЦ през април 1986 година.

И досега учените в Русия съхраняват екземпляри с деформации като глигани с по две глави, телета с по 6 крака, гигантски плъхове и други изродени животни.

След драматичните събития зона от около 2000 хектара претърпява екологична промяна. Гората е обгорена от радиоактивни отпадъци. И сега тази гора е известна като Смрадливата. Радиоактивното замърсяване в повърхността на подпочвения слой било в колосални концентрации и овъглило всички безгръбначни. Унищожени били мравките, за които се счита, че са устойчиви спрямо радиация.

Часове след аварията иглолистните дървета изгубили игличките си и умрели. Популацията от животни също била срината. През първите седм...[ Още ]

Още: ЧернобилРадиацияАномалииОблъчване
Категория: Забавление
Прочетен: 2204 Коментари: 0 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: mysteries
Категория: Забавление
Прочетен: 387753
Постинги: 172
Коментари: 103
Гласове: 103
Архив
Календар
«  Септември, 2009  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930