Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Мистерии, загадки, феномени, новини, любопитни истории и факти. Туристически дестинации и IT новости. Кулинарни диети, съвети и рецепти.
Автор: mysteries Категория: Забавление
Прочетен: 387713 Постинги: 172 Коментари: 103
Постинги в блога от Февруари, 2010 г.
2  >  >>

image45-годишна "покойница" от Колумбия докара да шок служителите в погребалния дом в град Кали, след като оживя минути, преди да попадне няколко метра под земята.

Жената изпаднала в клинична смърт, след като била приета в болница в тежко състояние, съобщават медиите в Колубмия.

"Системите, към които беше прикрепена пациентката не отчитаха кръвно налягане или сърдечна дейност", съобщи доктор Мигел Анхел Сааведра.

След като медиците подписали смъртния акт на жената, тялото й било преместено в погребален дом. Там обаче се оказало, че жената всъщност не е мъртва.

"Когато те се готвеха да сложат формалдехид, пациентката започна да диша отново и да извършва движения", казва още д-р Сааведра. Състоянието й известно на медицината като "Синдрома на Лазар".

Подобен феномен има...[ Още ]

Още: Синдром на ЛазарВъзкресениеФеномен
Категория: Забавление
Прочетен: 875 Коментари: 0 Гласове: 0
  imageСтобските пирамиди, това чудо на природата, да бъдат достъпни освен за обикновените туристи и за хората с увреждание цели разработката на проект за изграждане на еко пътека до там.

С това се е заел кмета на село Стоб Костадин Катранджиев. Съществува вече разработен проект "Стобски пирамиди". Необходимо е само да бъде доусъвършенстван.

С неговото осъществяване и оформянето на еко пътеката ще се увеличи потокът от туристи в това красиво кътче, посещавано до сега от около 300 туристи през уикенда.

Одобрен е и проект за изграждане на туристически център, където желаещите да могат да получават необходимата им информация. Защото забележителностите от този край заслужават да бъдат видяни от повече хора.

...[ Още ]

Още: СтобСтобски пирамидиЕко пътеки
Категория: Туризъм
Прочетен: 902 Коментари: 0 Гласове: 0
imageВърналият се тази зима на "Герена" Александър Александров-Кри­вия е гласен за мястото на Георги Иванов-Гонзо като спортно-технически директор в Левски.

Идеята на собственика на сините Тодор Батков е да насади халфа на поста след края на сезона, твърди "Тема Спорт".

Батков не е доволен от показаното до момента от Гонзо в качеството му на спортен директор. Един­ствената причина адвока­тът да не маха Иванов от клуба е, че му е прекалено удобен от финансова гле­дна точка. В края на миналата година поради липсата на пари Батков принуди Гонзо да застане начело на Левски, макар нападателят да бе твърдо против това реше­ние на Батков.

На Гон­зо обаче му е трудно да съвместя­ва двете длъжности. Именно за да го облекчи Батков обмисля постът му да бъде наследен от Кривия.

По подобен начин...[ Още ]

Още: Георги ИвановГонзоЛевскиАлександър АлександровКривия
Категория: Спорт
Прочетен: 734 Коментари: 0 Гласове: 0
imageМениджърът на Левски Георги Иванов-Гонзо няма интерес към никой от освободените от ЦСКА футболисти.

Това заяви самият той при завръщането на сините от Агия Напа, където се проведе вторият подготвителен лагер преди пролетния полусезон.

"Имам колебания за един два-поста, но въпреки това нямам интерес към играчи на ЦСКА", отсече Иванов. От вчера е известно, че армейците търсят спешно отбори на осем футболисти, които няма да са нужни на Йоан Андоне до края на шампионата.

Гонзо заяви още, че е доволен от всички свои футболисти и представянето им в Кипър.

"Доволен съм от всички. Свършихме си работата перфектно. Това, за което бяхме в Кипър, го свършихме. Не гледам толкова резултатите, колкото мачовете като игра. Важните неща са движението, играта и раздаването на футболистите. Единств...[ Още ]

Още: Георги ИвановЛевскиГонзоЛевски Агия НапаЦСКА
Категория: Спорт
Прочетен: 796 Коментари: 0 Гласове: 0

imageПрекалено мазната храна може да докара депресия на жените, твърдят австралийски учени от университета в Мелбърн. Според тях честата смяна на настроението е свойствена на онези жени, които избират ястия с високо съдържание на мазнини.

За да докажат твърдението си, те направили лабораторни тестове на жени от различни социални слоеве, на различна възраст, с различия в образованието, икономическото положение и физическата активност.

Оказало се, че доброволките, които прекалявали с хамбургери, бял хляб, чипс, захар, сладки изделия, бира и всевъзможни опаковани закусчици, в повече от 50 на сто от случаите били под въздействие на постоянна депресия.

Жените, които ядат преимуществено зеленчуци и плодове, месо без мазнини, често хапват риба и пълнозърнесто тесто и паста, много по-рядко страдат от депрес...[ Още ]

Още: ХранаМазниниДепресияНастроениеРибаПлодовеМазна Храна
Категория: Забавление
Прочетен: 971 Коментари: 0 Гласове: 0
imageЕкстракт от грейпфрут и промивки с мляко помагат за облекчаване на симптомите при кандидоза. Кандидозата е позната още като гъбична инфекция, млечница, кандидозен колпит....

В днешни дни от това заболяване в една или друга форма страдат в различни етапи от живота си 75 % от жените. Гъбичната инфекция се причинява от микроорганизми, гъбички от рода Candida.

Тези микроорганизми не се виждат с невъоръжено око, на форма са кръгли и овални и образуват спори при размножаването си.

До преди известно време кандидозата се отнасяше към раздела с венерическите заболявания, предавани по полов път. Сега обаче този въпрос е спорен, тъй като е възможно кандидозата да се срещне и при деца и жени, които не водят полов живот.

Когато се появят гъбички, е нужно да подходите към тях със старателна х...[ Още ]

Още: КандидозаГъбична инфекцияКисело млякоСок от ГрейпфрутГрейпфрутГъбички
Категория: Забавление
Прочетен: 4817 Коментари: 2 Гласове: 0
imageПиенето на чай от джинджифил с цел отслабване е древна традиция на Изток. Той активизира кръвообращението, обмяната на веществата и други важни процеси в тялото.

Джинджифиловият чай ускорява процесите на метаболизма благодарение на етеричните масла, на които е много богат. Тези, които редовно добавят джиндфили във вид на подправка в храната си, имат много по-свежа кожа на лицето.

Джинджифилът помага на кожата да остане млада по-дълго време, затова той е много важна част от менюто на всяка жена, която не иска да остарее бързо. Рецептите на чая за отслабване с джинджифил са много лесни.

Коренът се нарязва на тънки филийки, слагат се в термос и се заливат с вряла вода. Запарката на чая може да се направи също така и във вече запарен, но все още врял зелен или черен чай.

Просто добав...[ Още ]

Още: ДжинджифилДиетаСваляне на КилограмиКрасотаМладостКожаЧай от ДжинджифилПиене на Чай
Категория: Забавление
Прочетен: 3611 Коментари: 0 Гласове: 0
imageЦвеклото, което смятаме за обикновен продукт, е много полезно за организма. Сокът, изцеден от него, може да прави истински чудеса с тялото ни. Прясно изцеден, той замества енергийните напитки.

Фрешът от цвекло увеличава издържливостта на човек с почти 20 процента, като му позволява да остава по-дълго време физически активен и да изтърпява физически натоварвания.

Причината за това се крие във факта, че цвеклото съдържа голямо количество минерални соли, които намаляват кислородния разход на организма, като по този начин му помагат да запази енергията си.
Такъв ефект не може да бъде постигнат с никакви други средства.

Учените смятат, че сокът от цвекло може да бъде използван и от спортисти като безвреден вид допинг, който няма как да бъде забранен.

Сокът от цвекло е полезен ...[ Още ]

Още: ЦвеклоСок от цвеклоФизическо НатоварванеЕнергийни НапиткиБолестиСърцеМетаболизъм
Категория: Забавление
Прочетен: 858 Коментари: 0 Гласове: 0
imageДецата, които слушат музика повече от час на ден, страдат по-често от главоболие, отколкото връстниците им. Немски учени изследвали 1025 тийнейджъра на възраст от 13 до 17 години.

Половината от тях се оплаквали от често главоболие и дори от мигрена, а останалата половина не страдала от такива проблеми. Според учените музиката провокира главоболие само тогава, когато детето слуша музика поне час на ден или повече.

Те обаче не установили такава зависимост при говоренето по мобилен телефон, играенете на компютър и гледането на телевизор. Според тях обаче слушането на музика с MP3 може не само да предизвика главоболие, на и да увреди клуха.

Някои плеъри могат да възпроизведат много силен звук, което е пагубно за слуха на децата. Хлапетата обаче не забелязват промяната в слуха си, защото при редовно...[ Още ]

Още: МузикаСлухМигренаСлушане на МузикаГлавоболиеДецаСлушалки
Категория: Забавление
Прочетен: 748 Коментари: 0 Гласове: 0
  imageЛесно можете да приготвите най-вкусните сосове на света, стига да спазвате едно единствено правило, твърдят френски кулинари. Тайната на приготвянето на сосовете дълго време е била пазена, но вече е известна на всички.

За да се получи сосът гъст и хомогенен, без бучки, всички съставки трябва да бъдат смесвани в определен ред. Всички компоненти трябва да се добавят в сместа взависимост от тяхната твърдост.

Така например в началото се смесват твърдите и сухите, а към края се добавят течните. В края на приготвянето на соса се добавят подправките, за да се получи сосът с наистина богат аромат.

Вместо да добавяте соса към спагетите или към друг вид паста, трябва да постъпите точно по обратния начин: към соса трябва да добавите пастата.

Само така се получава добро поемане на соса от т...[ Още ]

Още: СосовеГотвенеСпагетиПаста
Категория: Забавление
Прочетен: 826 Коментари: 0 Гласове: 0
imageУчени от университетския колеж в Лондон твърдят, че постоянното висене пред компютъра и ровенето в Интернет препрограмира психиката на малките деца и тийнейджъри.

Заради това те са подложени на по-голям риск от психически заболявания. Според учените благодарение на цифровата революция децата успяват да се справят с няколко задачи едновременно, но цената за това е неспособността да концентрират вниманието си.

По време на изследването 100 доброволци трябвало да отговорят на серия въпроси по време на сърфиране в Интернет. Резултатите отчели, че доброволците на възраст 12-18 години имат нужда от много по-малко време за отговорите, отколкото по-възрастните.

Тийнейджърите, които са израснали със сърфиране в Мрежата, могат едновременно да мислят над няколко въпроса. Но новият тип мислене има и минуси:...[ Още ]

Още: СърфиранеИнтернетДецаИнтернет ЗависимостКонцентрацияВнимание
Категория: Забавление
Прочетен: 788 Коментари: 0 Гласове: 0
  imageЦСКА спечели пореден мач от зимната си подготовка, като този път се наложи с 1:0 над руския Том (Томск). Двубоят се игра на един от терените в турския курорт Анталия.

Още в самото начало руснаците направиха сериозен пропуск. Мазнов стреля отблизо, а Минев изчисти от голлинията.

В 17-та минута ЦСКА отново остана на тъмно в мач от подготовката си в Анталия. Осветлението на игрището угасна и мачът беше прекъснат за няколко минути.

В самия край на полувремето, в 42-та минута, Спас Делев направи непростим пропуск, като от 3 метра стреля право в тялото на вратаря на Том Парейко.

В 59-та минута Руи Мигел откри резултата за ЦСКА с удар от границата на наказателното поле, след който топката се оплете в долния десен ъгъл на руската врата.

В последните минути отборът на Том с...[ Още ]

Още: ЦСКАЦСКА контролаТом ТомскЦСКА ТомЦСКА подготовкаАнталия
Категория: Спорт
Прочетен: 772 Коментари: 0 Гласове: 0
  image"Ако искаме да се класирам на Европейското първенство през 2012 година, ще трябва да взимаме точки от фаворитите. Затова всеки мач трябва да бъде като финал. Ако съберем четири победи можем да успеем да стигнем поне до второто място".

Това заяви селекционерът на първия ни тим Станимир Стоилов на днешната си пресконференция по повод жребия за предстоящите квалификации. Той ни изправи срещу селекциите на Англия, Швейцария, Уелс и Черна гора.

"Тежестта да се борим за класиране винаги е стояла при нашия отбор. Сега може тежи квалификации да са последни за част от играчите и е важно да поемем повече отговорност, за да преодолеем пречките, които ще се появят", заяви още Стоилов.

"Ако не успеем, виновникът ще съм аз. С положителна атмосфера имаме шанс да стигнем до класиране, дали директно, дали пре...[ Още ]

Още: Станимир СтоиловНационали квалификацииЕвро 2012Наско Сираков
Категория: Забавление
Прочетен: 709 Коментари: 0 Гласове: 0
imageВ процеса на изучаване на ефекта на играчки за възрастни върху здравето на жените, учени от Свободния университет в Холандия стигнаха до заключението, че те могат да докарат безплодие.

Оказва се, че в състава на вибраторите, които са изработени от пластмаса и гума, има опасни вещества, като например, фталатите. Те придават гъвкавостта на секс-играчките. Фталатите са забранени в много страни по света при производството на детски играчки.

Фталатите могат да окажат разрушително въздействие върху половата система на женското тяло.

Холандски експерти в областта на химията, провели проучване на секс-играчки и стигнали до извода, че те не само могат да доведат до женското безплодие, а да окажат хормонални смущения.

Също така са способни да имат отрицателно влияние върху черния дроб, бъ...[ Още ]

Още: Секс ИграчкиВибраториБезплодиеФталати
Категория: Забавление
Прочетен: 692 Коментари: 0 Гласове: 0
imageЗамъкът Алказар де Сеговиа е удивително архитектурно бижу, което се намира в стария град на Сеговия в Испания. Тази средновековна крепост се извисява на скалист хълм над мястото, където се сливат двете реки Ересма (Eresma) и Кламорес ( Clamores). Фонът около Алказар де Сеговия е съставен от планинската верига Гуадарама (Guadarrama). Замъкът Алказар е уникален по своята същност най-вече заради странната си форма, която мнозина оприличават на нос на кораб.

Историята на този интересен замък започва като кралски дворец. Смята се, че той е издигнат върху руините на по-стара римска крепост, части от които са открити в най-високата част на хълма. Според историческите документи, които за първи път споменават наличието на укрепление на това място, тук се е издигало такова в началото на 12 век. Името му е било Алказар, което е арабс...[ Още ]

Още: АлказарАлказар де СеговияЗамъкСеговияИспания
Категория: Забавление
Прочетен: 2037 Коментари: 0 Гласове: 0
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: mysteries
Категория: Забавление
Прочетен: 387713
Постинги: 172
Коментари: 103
Гласове: 103
Архив
Календар
«  Февруари, 2010  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728