Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Мистерии, загадки, феномени, новини, любопитни истории и факти. Туристически дестинации и IT новости. Кулинарни диети, съвети и рецепти.
Автор: mysteries Категория: Забавление
Прочетен: 387770 Постинги: 172 Коментари: 103
Постинги в блога от Юли, 2009 г.
2 3 4 5  >  >>
Разкошни бели персийски котета imageПродавам разкошни бели персийски котета - женски, които са напълно самостотелни: ползват котешка тоалетна и се хранят с котешка гранулирана храна.

Котенцата са в отлично здравословно състояние. За повече информация ми се обадете на gsm[ Източник Grad.bg]

Още : Персийски котетаПродавам персийски котетаПродавам котета
Категория: Забавление
Прочетен: 1313 Коментари: 1 Гласове: 1
Конфитюр от вишни и пъпеш imageРазбъркайте вишните с нарязания на тънки парченца пъпеш, добавете захарта и канелата и оставете да престоят няколко часа (или цяла нощ).

След това варете 4 мин. на силен огън. Долейте вишновката.

Готовия конфитюр разлейте веднага в чисти буркани с винтова капачка и плътно ги затворете.
[ Източник Gotvach.bg]

Още : Рецепти с ВишниРецепти с ПъпешРецепти с ЗахарРецепти с КанелаРецепти с Ликьор
Категория: Забавление
Прочетен: 710 Коментари: 0 Гласове: 0
Баница с месо imageМазнината се кипва и в нея се слагат нарязаният на дребно лук. След като се поизпържи, се прибавя месото, което е предварително смляно. Накрая се слагат солта и смления черен пипер.

Плънката се поръсва тук - там между корите, след като е изстинала. За да добие баницата хубав вид и лъскавина, отгоре се поръсва с вода и мазнина.

Пече се в умерена фурна.

След като се опече, баницата се слага веднага на студено, защото ще спадне.

Докато се поднесе се държи покрита с кърпа без да се ръси с вода.
[ Източник Gotvach.bg]

Още : Рецепти с КориРецепти с Телешко месоРецепти с ОлиоРецепти с ЛукРецепти с Сол
Категория: Забавление
Прочетен: 968 Коментари: 0 Гласове: 0
Откриха единия от царете на Копанската династия на Маите imageХондураски археолози твърдят, че са открили гробницата на един от първите царе на древната цивилизацията на маите.

Откритието е направено в известния древен град на маите Копан - център на културата на Маите. Предколумбовият град Копан се намира на 640 м. надморска височина в област Копан, на границата с Гватемала. Тук е основана Копанската династия на маите, управлявана от 16 царе. Градът е наричан още "Градът на царете сред джунглата".

Копан, покрит изцяло от джунглата, е открит от американския изследовател Стивънс и английския художник Кейтъруд през 1839 г. Това е един от най-красивите градове на маите, познати до сега.

Изследователите смятат, че намерените кости в храма Оропендола са именно на един от царете на Копанската династия. Останките принадлежът на човек, който е починал една на ...[ Още ]

Още: МаитеКопанКопанската ДинастияДревни цивилизации
Категория: Забавление
Прочетен: 1028 Коментари: 0 Гласове: 0
Картофи imageВъпреки противоречивите мнения по този въпрос, картофите са здравословна храна. Високото им съдържание на фибри и калий, ги прави предпочитани зеленчуци на трапезата на много народи.

В продължение на много години, картофите са били известни като храна, която трябва да се избягва, тъй като са калорична и нездравословна храна. Последните изследвания доказват, че що се отнася до количеството мазнини и натрий в картофите, тревогите са фалшиви. В картофите се съдържат много малко мазнини и натрий, освен ако не бъдат добавени при приготвянето им.

История на картофите
Историята на картофите започва преди почти четири хиляди години, когато в настоящия си вид, те са била обработвани от тогавашните жители на Перу. Известните племена от този район - Моча, Чиму и Инките е известно, че са култивирали още по-издръ...[ Още ]

Още: КартофиПонижаване на ХолестеролаПонижаване на КръвнотоСоланин
Категория: Забавление
Прочетен: 939 Коментари: 0 Гласове: 0
Никола Тесла - велик изобретател или безумник? imageЗа едни безумник, за други човекът, който "разпространи светлината върху лицето на земята" - това е Никола Тесла - един от от най-значимите учени и изобретатели на модерната епоха. Макар и малко известен в България, Никола Тесла е известен с приносите си в областта на електричеството и магнетизма. Неговите патенти и до ден днешен са основата на съвременните електрически системи.

Никола Тесла е роден точно в полунощ по време на гръмотевична буря на 9-ти срещу 10 юли 1856 г. в Смилян, днешна Хърватия. В семейството на православен свещеник се ражда един от най-големите визионери и изобретатели в историята на човечеството. Майката на Никола Тесла е сръбкиня и това е една от причините ликът му да е разпространен на сръбските банкноти.

Малкият Никола завършва гимназия в град Карлщад и след това е приет в Техничес...[ Още ]

Още: Никола ТеслаОткритияТомас Едисън
Категория: Забавление
Прочетен: 1047 Коментари: 0 Гласове: 0
Царевица imageВъпреки, че царевицата често се асоциира с жълт цвят, съществуват различни сортове, които имат разнообразни цветове, като червен, розов, черен и син. Царевицата расте на кочан, като царевичните зърна са защитени от подобни на коприна нишки и обвити с плътни листа.

Като важна растителна храна, се смята, че царевицата произхожда от Мексико и Централна Америка. Някои от най-ранните следи от храни, направени от царевица, датират от около преди 7000 години.

Царевица играе ключова роля в местните американски култури. Тя е била много почитана поради нейната способност да осигури не само препитание като храна, но и също като подслон, гориво, декорация и др. Заради жизнено важната роля, която царевицата играе в поминъка на много местни култури, тя е една от важните икони, представени в митологичните традиции на маит...[ Още ]

Още: ЦаревицаТиаминЦаревица ПолзиАлергични РеакцииСърдечно Съдови Заболявания
Категория: Забавление
Прочетен: 1103 Коментари: 0 Гласове: 0
Предимства на червената боровинка и защо е полезна за здравето ни imageЗнаели ли сте, че червените боровинки са полезни за здравето. Ако не, не се притеснявайте, това е ново откритие. Досега не е било известно червената боровинката да има здравословни предимства, затова тук ще обсъдим именно тези нейни качества.

Червените боровинки са малки плодове, които растат в планинските райони, предимно на умерен климат. Казва се, че ако се яде цяла, сокът й не е сладък. Съставките й, които са важни за здравето, са:

• Проантицианидини
• NDM
• Антиоксиданти

Тези съставки на червената боровинка я правят наистина лечебна, без никакви странични ефекти. Нека разгледаме как те помагат в борбата с различните болести.

Лечебните сили на червената боровинка
• Основните здравословни ефекти на боровинката се крият в това, че тя доставя успокоение при ...[ Още ]

Още: Червени БоровинкиАнтидиоксантиКамъни в БъбрецитеПроантоцианидиниКръвосъсирване
Категория: Забавление
Прочетен: 1038 Коментари: 0 Гласове: 0
Баница с бутер тесто imageЛукът се нарязва на шайби (не много тънки), гъбите и чушките на по едри парчета - важно е зеленчуците да са хрупкави и да се усещат.

Загряваме зехтина, запържваме гъбите за 1 - 2 мин добавяме лука и чушките, подправяме и пържим още 2 - 3 мин.

Разделяме тестото на две равни части - да не е размекнато, да е извадено токущо от хладилника.

Поставяме половинката в леко навлажнена тава (така по лесно се отлепя после баницата или ако предпочитате хартия за печене) и печем в предварително загрята на 220 грaдуса фурна докато побелее, приблизително 5 мин.

Разстиламе отгоре охладената плънка, покриваме с другата кора, мажем с жълтък и нарязваме на парчета. Връщаме във фурната леко намаляваме, да речем до 200 гр. , и печем до готовност.
[ Източник Gotvach.bg]

Още : Рецепти с ЯйцаРецепти с ГъбиРецепти с ЧушкиРецепти с ЛукРецепти с Зехтин
Категория: Забавление
Прочетен: 887 Коментари: 0 Гласове: 0
Бъдещите iPhone ще могат да разпознават обекти и да променят гласове

Apple представи в САЩ редица патенти за бъдещи iPhone-функции. Те се простират до разпознаването на обект или човек на камерата през запис на телефонен разговор до SMS филтър на думите.

imageС  Object ID App и вградената камера бъдещите снимки ще могат да бъдат обработвани. Заедно с GPS-данните снимките ще бъдат изпращани на сървър, който ще отгатва къде се намира потребителя и какво е фотографирал. Намерената информация ще бъде показвана на мобилния телефон. ID-функцията ще работи и с хора. Технологията вече се поддържа в iPhoto 09. Патентния договор описва и други възможности за идентификация на обект, например на RFID.

Два патентни договора се отнасят за ...
Цялата новина може да прочетете тук

Още по темата: iPhone 3GS, патентни договори, функции, iPhone

Източник: Mytech.bg
Категория: Технологии
Прочетен: 785 Коментари: 0 Гласове: 0
Атлантида се намира между Кипър и Сирия imageОт незапомнени времена Кипър е свързван по асоциация с Афродита - богинята на любовта, която се е появила от неговите копринени вълни. Средиземноморският остров може отново да се възползва от стратегическото си местоположение, въпреки че този път чрез отхвърлянето на мит, който благодарение на игривият ум на Платон също така е и една от най-големите загадки: Атлантида.

След близо десет години ровене в библиотеките, изучаване на картите, четене на древни произведения и купища океанографски данни, американски изследовател смята, че е открил мястото на изгубената цивилизация в морето между Кипър и Сирия, недалеч от Гърция и Египет, откъдето легендата за Атлантида води произхода си.

"Това е една област, която не е била разглеждана преди, " каза Робърт Сармаст от офиса си в Лос Анджелис. "Потопената земна ма...[ Още ]

Още: АтлантидаЛегендиАфродитаПлатонСирия
Категория: Забавление
Прочетен: 1112 Коментари: 0 Гласове: 0
Сусамени пилешки хапки imageНарежете пилешкото филе на хапки и го оваляйте в горчицата и соевия сос. Оставете ги така в хладилника за няколко часа.

След това ги оваляйте в следната последователност брашно, яйца, сусамово семе и галета.

Пържат се до златисто.


[ Източник Gotvach.bg]

Още : Рецепти с Пилешко месоРецепти с БрашноРецепти с СусамРецепти с ЯйцаРецепти с Соев сос
Категория: Забавление
Прочетен: 1302 Коментари: 0 Гласове: 1
Подови настилки Подготовка на повърхности и монтаж на ламинат, паркет, дюшеме: циклене, фугиране, лакиране, транспорт и доставка на материали.

тел:
0888 514140
0888 280148[ Източник Grad.bg]

Още : ПаркетМонтаж на паркетЦиклене на дюшемеЛакиране на дюшемеПодови настилки
Категория: Забавление
Прочетен: 850 Коментари: 0 Гласове: 0

Google посочи HP и Acer сред бъдещите си партньори за новата операционна система Chrome

imageGoogle вече работи с няколко компании за разработване на устройства около новата операционна система на компанията Chrome, включително и Hewlett-Packard и Acer, заяви компанията в блог пост късно в сряда. Списъкът показва огромното регионално разпространение сред PC продавачите, от най-големият световен производител на компютри, HP, до най-големият в Китай, Lenovo, както и два от топ продавачите в Тайван, Acer и Asustek Computer. Забележимо от списъка отсъства компанията Dell.

Google също така съобщи имената на трима разработчици на чипове за мобилни телефони в списъка си, Qualcomm, Texas Instruments и Freescale Semiconductor. ...
Цялата новина може да прочетете тук

Още по темата: Google, Acer, операционна система, Chrome, Hewlett Packard

Източник: Mytech.bg
Категория: Технологии
Прочетен: 956 Коментари: 0 Гласове: 0

Продавам Бйигъл (средна порода ловно куче) imageБйигъл (средна порода ловно куче) женски, двуцветен на една година си търси нови стопани. Ако сте ловджия или имате двор (кучето се нуждае от движение) ще ви бъде страхотен домашен любимец и пазач. Търсим хора, които много ще го обичат и ще се грижа[ Източник Grad.bg]

Още : Продавам кучеБийгълБийгъли
Категория: Забавление
Прочетен: 1472 Коментари: 0 Гласове: 0
2 3 4 5  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: mysteries
Категория: Забавление
Прочетен: 387770
Постинги: 172
Коментари: 103
Гласове: 103
Архив
Календар
«  Юли, 2009  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031