Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Мистерии, загадки, феномени, новини, любопитни истории и факти. Туристически дестинации и IT новости. Кулинарни диети, съвети и рецепти.
Автор: mysteries Категория: Забавление
Прочетен: 387762 Постинги: 172 Коментари: 103
Постинги в блога от Август, 2009 г.
Транспортни и спедиционни услуги imageТия логистикс ЕООД извършва транспортни и спедиционни услуги в страната и чужбина.
Превозите се извършват под CMR и TIR конвенциите и са обезпечени с нужните застраховки.
Контакти:
тел:037383388
факс:037383388
GSM:0[ Източник Grad.bg]

Още : ТранспортТранспортни услугиПревоз на товариСпедиционни услугиТия логистикс ЕООД
Категория: Забавление
Прочетен: 689 Коментари: 0 Гласове: 0
Продавам чистопородни зайци великани imageПродавам чистопородни зайци : белгийски, немски /пеперуди/ и бели великани, за месо и разплод.[ Източник Grad.bg]

Още : Продавам ЗайциЗайци
Категория: Забавление
Прочетен: 1932 Коментари: 1 Гласове: 0
Баница с месо и картофи imageМесото се накълцва на много ситно.

Нарязваме лука на дребно и го запържваме в сгорещеното масло. Добавяме месото и задушаваме плънката с 2-3 лъжици вода. Добавяме обелените и настъргани картофи, посоляваме, поръсваме с черен пипер и продължаваме да задушаваме докато остане на мазнина.

Намазва се всяка кора с масло, слага се от плънката и се завива. Така четирите кори. Нареждат се в намаслена тава /или се завиват/ мажат се с жълтък, поръсват се с още малко масло и се пече в умерена фурна около 30 мин.

[ Източник Gotvach.bg]

Още : Рецепти с Телешко месоРецепти с КориРецепти с МаслоРецепти с КартофиРецепти с Лук
Категория: Забавление
Прочетен: 752 Коментари: 0 Гласове: 0
Шоколадов шейк imageВ електрически миксер се слага сладоледът и млякото. Разбива се 8 - 10 секунди.

На чашата се прави захарен венец.

Налива се коктейлът.
[ Източник Gotvach.bg]

Още : Рецепти с СладоледРецепти с Кондензирано мляко
Категория: Забавление
Прочетен: 1083 Коментари: 0 Гласове: 0
Аспержите – от Древен Египет до кралския двор imageАспержите могат да бъдат отгледани в селски двор, но името им се свързва само с кралски трапези.

Описани са в романите на Хемингуей и Фицжералд, но ако не се превърнат в ястие, от тях става чудесна украса за букети.

Хората ги отглеждат от 2000 години, а в Древен Египет зеленчукът е изобразен върху саркофази на египетски фараони.

Римляните също са ценели лекарствените свойства на растението, защото са смятали, че действа добре на нервите и дори пази от уроки.

През XV-XVIII век аспержите придобиват огромна известност във Франция и Германия и става известна като кралския зеленчук.

Тогава получава името "кралски зеленчук" – не само защото е била любима на кралския двор, но и защото на места е било забранено да се продава. А цялата продукция е отивала директно в кралс...[ Още ]

Още: АспержиПолезни храниКонсумация на аспержи
Категория: Забавление
Прочетен: 704 Коментари: 0 Гласове: 0
Шоколад от камилско мляко пуснаха в Дубай imageШоколади от камилско мляко е последният хит на сладкарската индустрия в Дубай.

Производителите на новото захарно изкушение твърдят, че то е без консерванти и химически добавки, в състава му са включени местни подправки, ядки и мед.

На вкус е по-различен от познатия ни шоколад, на аромат - също.

Ако не знаете, камилското мляко съдържа пет пъти повече витамин С, отколкото кравето, което се използва за обикновените шоколадови изделия.

Освен това новият шоколад може да влезе и в менюто на диабетиците, тъй като млякото от камила е с по-малко мазнини, по-малко лактоза и повече инсулин.

Както може би предполагате шоколадчетата, които са и под формата на камили, се произвеждат от компанията на един от дубайските шейхове - Мохамед Бин Рашид Ал Махтум.

То...[ Още ]

Още: ШоколадКамилско млякоДубайДиабет
Категория: Забавление
Прочетен: 809 Коментари: 0 Гласове: 0
Тайнствен обект облъчва Земята с електрони imageЗемята e изложена на редовно бомбардиране с електрони с висока енергия от загадъчен обект, който се намира в близост до Слънчевата система, сочи изследване на група изследователи от Китай, Германия, САЩ и Русия.

"За първи път сме намерили дискретен източник на космически лъчи (поток на елементарни частици - протони, неутрони, електрони и йони б. а.), които се процеждат от общогалактическия фон", споделя Джон Уефел от Университета в Луизиана.

Той и съавторите му проучвали космическите лъчи с помощта на специални детектори, които се намират в стратосферата над Антарктида. Учените засекли необичайно явление - излишък на високо енергийни електрони.

Джон Уефел сравнява това явление със ситуацията по пътищата, където между обикновените автомобили, изведнъж се появява на всеки десетина коли луксо...[ Още ]

Още: Космически лъчиЕлектронно облъчванеПулсарЧерна дупкаСлънчевата система
Категория: Забавление
Прочетен: 1256 Коментари: 1 Гласове: 0
Студентка предрече края на света и се самоуби imageПървокурсничка от колеж в руския град Лвов предрече края на света и за да не доживее до него, се пресели в отвъдното.

Ритуалното самоубийство момичето извърши от покрива на висока сграда в града. Преди да скочи, рускинята нарисувала огромен кръг, съставен от осмоъгълна звезда.

Преди да напусне този свят 15-годишната тийнейджърка се скарала с родителите си. Но дали това е причината за самоубийството си, тепърва полицията ще установява.

Имайки предвид нарисувания знак върху покрива обаче по-вероятно е момичето да е сложило край на живота си по волята на черен ритуал. То се увличало по черни магии. Самоубийцата си водела дневник, в който непрекъснато описвала своите нови знания и постижения в областта на окултизма.

Един пасаж от дневника на момичето гласял: "Същестуват четирима в...[ Още ]

Още: СамоубийствоОкултизъмКраят на светаАпокалипсис
Категория: Забавление
Прочетен: 812 Коментари: 0 Гласове: 0
Сценарии и предсказания за края на света imageДокога ще сме живи? Докога Земята ще се върти? Кога ще настъпи Апокалипсисът? Кога Господ ще слезе на земята, за да съди грешниците и да вземе със себе си праведните?

Тези въпроси вълнуват от време и учени, и изследователи, ясновидци, а наред с тях и всички живи хора на нашата планета.

Нека видим кои са най-спряганите сценарии за свършека на света.

АТОМНАТА БОМБА
Първата успешна разработка е проектът "Манхатън", реализиран от САЩ през годините на войната. Първите 3 бомби са взривени през 1945 г. като финална фаза на проекта "Манхатън":
- на 16 юли край Аламогордо, Ню Мексико, е извършен първият в света ядрен опит, наречен "Тринити". Взривена е плутониева бомба с мощност 20 кТ.
- на 6 август над Хирошима, Япония, е взривена бомбата "Малчугана".
- на 9 август над Наг...[ Още ]

Още: Краят на светаАпокалипсисГлобално ЗатоплянеХирошимаНагазакиПандемияАстероидиПредсказанияИзвънземни
Категория: Забавление
Прочетен: 649 Коментари: 0 Гласове: 0
Не хвърляйте остригана коса където ви падне imageИма много и различни определения на думата "магии". Най-разпространеното обаче гласи, че това е наука и изкуство за предизвикване на промени в съзнанието в съответствие с волята.

Според друга, също доста разпространенан дефиниция, магията е умение за създаване на желаните ефекти и контролиране на събитията с помощта на действия, ритуали и церемониали, оказващи влияние върху естествените и свръхестествените сили.

И докато т.нар бяла магия има за цел да подобри живота на човека, черната магия цели точно обратното.

Ето няколко трика, с които можете да се предпазите от проклятия.

- никога не изхвърляйте подстриганата си коса, отрязаните нокти или паднал зъб, където ви падне. Те могат да се използват от ваш враг за черна магия.

- не е добре да раздавате свои снимки къд...[ Още ]

Още: МагииСуеверияЧерна магияПроклятия
Категория: Забавление
Прочетен: 729 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: mysteries
Категория: Забавление
Прочетен: 387762
Постинги: 172
Коментари: 103
Гласове: 103
Архив
Календар
«  Август, 2009  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31