Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Мистерии, загадки, феномени, новини, любопитни истории и факти. Туристически дестинации и IT новости. Кулинарни диети, съвети и рецепти.
Автор: mysteries Категория: Забавление
Прочетен: 387813 Постинги: 172 Коментари: 103
Постинги в блога от Юни, 2009 г.
2  >  >>
Джолан чорба imageДжоланът се измива добре и се залива със студена вода, в тенджера. Водата трябва да е 1 - 2 пръста над месото. Слага се на котлона да ври и се припенва от време на време.

След като бульонът стане прозрачен, се добавят нарязаните на едро зеленчуци и подправките.

Вари се, докато месото започне да се къса - около 2 ч. [ Източник Gotvach.bg]

Още рецепти с: Рецепти за Свински джоланРецепти за ЛукРецепти за ЧесънРецепти за МагданозРецепти за Моркови
Категория: Забавление
Прочетен: 2954 Коментари: 5 Гласове: 0
30.06.2009 22:06 - Пълнено пиле
Пълнено пиле imageОтстранява се кожата на пилето по следния начин:

Започвате да режете от шийката по дължината на корема и постепенно се разрязва тънката ципа, която се намира между кожата и месото. Крилцата срязваме така, че да останат с кожата, както и долните части на бутчетата.

След като сме махнали кожата започваме да приготвяме плънката:Запържваме гъбите, добавяме ситно нарязано свареното месо, нарязаните кренвриши, киселите краставички, топеното сирене и подправките. Накрая прибавяме настъргания кашкавал.

С тази смес пълним пилето, така че да изглежда като пиле с кости. Зашиваме го и го печем до зачервяване като го мажем със смес от масло и червен пипер.

[ Източник Gotvach.bg]

Още рецепти с: Рецепти за Пилешко месоРецепти за КренвиршиРецепти за КашкавалРецепти за ГъбиРецепти за Кисели краставички
Категория: Забавление
Прочетен: 761 Коментари: 0 Гласове: 0
Здравословните свойства на Годжи Бери imageПлодът Годжи Бери или още наричан Лиций е относително нов в областта на здравословното хранене. Популярността му расте непрекъснато именно поради неговите лечебни свойства. Познат е с това, че лекува множество различни болести и предотвратява други. Редовната му употреба допринася не само за по-добро здравословно състояние, но предпазва и от настъпването на заболявания.

Съществуват много билки и растения, които се смятат за лековити и за предпазващи здравословното състояние на човек. Решенията на билкова основа се използват от много, много отдавна, а изследователите, занимаващи се с целебните им свойства, откриват все повече и по-нови растения, които са идентифицирани като такива, които правят чудеса.

Като относително нов в тази област се явява магичния плод, наречен Годжи Бери (Godji Berry). Той расте в тибе...[ Още ]

Още: Годжи БериЛицийЗдравословно храненеЛечебни СвойстваЕрекция
Категория: Забавление
Прочетен: 2092 Коментари: 0 Гласове: 0
Суеверия Суеверия, поличби и вярвания на нашите баби и тези, с които сме израснали. Суеверията и тяхното тълкуване в различни страни не е еднакво, а понякога е съвсем противоположно. Измишльотини или не, явно има причина тези суеверия и поличби да се запазят до днес. Ето и най-често срещаните: Бебе Не трябва да се люлее празна люлка, за да се намери в н... Бенка Ако по тялото на човек има бенки , особено такива, кои... Брадичка Ако ви трепне брадичката - получите полезен съвет. Бременност Бременната жена не трябва да казва за това на никого ... Бухал Нещо лошо ще те сполети, ако чуеш бухал три пъти. Вилица, лъжица, нож Ако от масата падне вилица или лъжица – ще дойде же... Вода Ако се подхлъзнене върху вода , очаквайте любов и сълз... Гвоздей Ще бъдеш щастлив, ако вдигнеш гвоздей , обърнат с вър
Категория: Забавление
Прочетен: 5930 Коментари: 0 Гласове: 0
Смартфоните и социалните мрежи насърчават мобилната реклама

Рекламата по мобилните телефони трябва наистина да се разрастне в рамките на две до три години, задвижвана от новите приложения за смартфони и нарастващата популярност на социалните мрежи като Facebook.

imageИзпълнителните директори, които присъстваха през изминалата седмица на проведения в Кан фестивал за реклама Lions 2009, казаха пред Ройтерс, че нововъзникващите икономики също така са обещаващи въпреки липсата на глобални стандарти за мобилни телефони, които могат да се окажат спирачка за бързото развитие.

Тъй като все повече потребители използват нови технологии и устройства, като например смартфони, персонифицирани iPhone на компанията Apple, мобилните ...
Цялата новина може да прочетете тук

Още по темата: мобилна реклама, реклама, социална мрежа

Източник: Mytech.bg
Категория: Технологии
Прочетен: 875 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 30.06.2009 16:04
Допълнителен проектор за iPhone

Phonesuit иска да представи миниатюрен проектор за iPhone и iPod touch на Apple, койщо ще бъде закопчаван под апарата. Mili Pro е снабден със собствена батерия и ще показва снимки с около метър диагонал.

imageMili Pro работи по данни на Phonesuite със всички iPhone-и и iPod touch. Закрепянето се усъществява чрез док-конектора на апаратите. Резолююцията на проектора, който работи с LCOS-панел, е 640 х 480 пиксела. Осветлението се постига с LED, чийто продължителност според данните е 20.000 часа. Смяна на лампата едва ли ще се наложи – това са над 800 дни продължителна употреба. Проекторът е без активно охлаждане и работи безшумно.

Максималният ...
Цялата новина може да прочетете тук

Още по темата: Phonesuit, iPhone, проектор, Mili Pro

Източник: Mytech.bg
Категория: Технологии
Прочетен: 824 Коментари: 0 Гласове: 0
Съновник Добре дошли в завладяващия и загадъчния свят на сънищата. Надяваме се, че с нашият съновник ще можете да тълкувате и по-добре разбирате Вашите съниша.

Използвайте азбуката в дясно или търсачката за да намерите значението на Вашият сън. Тълкуване на сънища. Сънищата са подредени по ред на добавяне. Най-новите са най-отпред. Булевард Нова къща Боклуци Преграда Противогаз Пушки Пържени яйца Грейфрут Латински букви Пиано Лъжици Бронз Плесница Врабчета Изцапан Торби Военни Кърпичка Скелети Овча кожа Чайки Чайка Теменужки Старинни вещи Умрели животни Бременни жени Бенгалски огън Подскачане Кожено яке Фуражка Кондом Скарида Кърфица Яхти Шевна машина Диво прасе Вафли Скубане Дива коза Развързване Чужди пари Кичури коса Цъфнало дърво Спортист Тесен път Покупки Графики Бели коси Магарешки трън Мотопед Качамак Отрязан пръст Свинска мас Вандализъм Семеен скандал Чорапогащник Хороскопи Бележник Екскурзовот Готварска шапка
Категория: Забавление
Прочетен: 1547 Коментари: 0 Гласове: 0
По пътя към успеха imageМожем да сме каквито желаем да бъдем и да имаме вичко, което искаме, стига да искаме да работим в тази насока. От самото ни раждане е втълпено, че всичко е възможно. Дадена ни е ясна представа за успеха, тази изглеждаща недостижима точка в живота, към която всеки се стреми - офиса на ъгъла, мечтаните пътешествия, мерцедеса.

Всеки ден работим усилено, за да се включим в съревнованието с мисълта, че това е нещото, което се очаква от нас. Никога не оставаме спокойни, тъй като винаги има какво още да се свърши, кой следващ връх да се изкатери и кое следващо препятствие да се преодолее. Ние просто продължаваме напред, надявайки се, че накрая ще достигнем този „недостижим” образ на успеха, че един ден и ние ще сме преуспели.

Смята се, че този образ е толкова вкоренен в съзнанието ни, че всичко различаващо се от не...[ Още ]

Още: УспехМотивацияСъзнаниетоПровал
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 1236 Коментари: 1 Гласове: 0
Храни, които лекуват imageЗащитени ли сте от сезона на настинките и грипа? Даже и да сте прекарали грип, продължавате набожно да си миете ръцете и да взимате Витамин С, за да се пдсигурите. Но запомнете, че храните, които приемате, могат да предотвратят тези зимни неразположения. Пробвайте тези вкусни идеи: те имат страхотен вкус и помагат да се чувствате добре.

Пилешка супа: Тя е в началото на списъка. Топлата пилешка супа отпушва запушените въздушни канали, а хранителният булъон Ви дава повече енергия. Добавете добро количество зеленчуци, включително лук и чесън, за допълнителна лековита сила.

Лютите и пикантни храни. Някои народи се кълнат, че чесънът, лютите чушки или лютият сос помагат при конгестия (наплив на кръв). Пригответе си етнически ястия, включващи тези продукти, или просто добавете лют сос за допълнителна енергия.
Още ]

Още: Люти чушкиЧесънТечностиДжинджифилВитамин CЦитрусови ПлодовеГрипИмунната система
Категория: Забавление
Прочетен: 974 Коментари: 0 Гласове: 0
imageДуховете са познати в митологията на всяка древна култура – от египтяните, до китайците и европейците през Средновековието. Дали наистина съществуват духове? И ако е така, какво са те?

Какво е призрак?
Призраците могат да бъдат различни, зависи кого попитате. Въпреки че 32% от населението вярва в духове според проучване от 2005, има разминаване в мненията относно това, което представляват призраците. Парапсихолози смятат, че по-подходящ е термина привидение, защото е по-точен. Привиденията са смятани за нематериални, но могат да изглеждат истински и плътни.

Духът на починал човек може да се появи на места, където е бил приживе, като дома му или офиса, В такъв случай се смята, че призракът прилича на починалия по външен вид, държание или глас.

Друга популярна употреба се свързва с ан...[ Още ]

Още: ДуховеПривиденияМитовеПризрациПарейдолияМитологияПарапсихолози
Категория: Забавление
Прочетен: 1951 Коментари: 0 Гласове: 0
Бермудският триъгълник - мистериозни изчезвания и факти imageНякои твърдят, че той се е появил в резултат на извънземни сили, тъй като много хора твърдят, че областта определено е обитавана от духове. Мистериозните изчезвания са причинили доста страхове. Бермудският триъгълник е причина за толкова много мистериозни изчезвания, поради което остава неясен регион за хората навсякъде по света.

Мястото на Бермудски триъгълник
Известен още като Дяволският Триъгълник, той се намира в близост до Северозападния Атлантически океан. Бермудският триъгълник обхваща приблизително около 500 000 квадратни мили от Атлантическия океан. Върховете на триъгълника са в околните райони на Флорида, Сан Хуан, Маями и Пуерто Рико. Стотици останки от кораби са забелязани в тази област. Няма точна карта на Бермудския триъгълник, и повечето от загадъчните обстоятелства, които обграждат това място, все о...[ Още ]

Още: Бермудския триъгълникИзвънземниХристофор КолумбДяволския ТриъгълникДуховеМистериозни ИзчезванияАтлантида
Категория: Забавление
Прочетен: 1131 Коментари: 0 Гласове: 0
   
 

"Бившият бодигард Бойко Борисов е считан за фаворит на парламентарните избори. Той уверява, че иска да се справи с корупцията в най-бедната държава в ЕС".

Това пише в последния си брой германското списание Шпигел в публикация, посветена на столичния кмет, съобщава Дойче веле.

Ето част от материала:

Броят на хората, които смятат корупцията за основното зло в България, се е удвоил през последните четири години до ниво от 64,7%. Цитиран е Софийският Център за изследване на демокрацията, който констатира, че от влизането на страната в ЕС преди две години усилията по ограничаване на корупцията са се забавили.

Неблагоприятните въздействия от това се подсилват допълнително от драматичния срив на икономическия прираст през настоящата 2009 година - пише Шпигел и представя данни за големия сектор на сивата икономика в страната.

Властта на мафията все още не е пречупена

Българските олигарси контролират не само части от изпълнтителната власт, но и депутати, държавната администрация и съдилищата - констатира списанието.

Категория: Политика
Прочетен: 1249 Коментари: 1 Гласове: 0
Последна промяна: 30.06.2009 01:01
Черната котка - лош късмет или просто суеверия? imageЧерната котка има забележителна история - от времената, когато е била обожествявана е стигнала до времена, когато е била изгаряна жива, тъй като е била смятана за въплъщение на дявола. Все още мненията по въпроса са смесени...

Черната котка е... просто котка с черна козина. Не е нужно да е определена порода, може да бъде чистокръвна или смесена. Черният цвят и помага да ловува през ноща, но в хода на историята котките с чисто черна козина често са считани за символ на злото (има няколко култури, където се смята, че носят късмет). Тези суеверия битуват и в модерното общество; факт е, че от сиропиталищата за животни са осиновени по-малко черни котки, отколкото всеки друг цвят. Странно.

Преди черните котки са свързани със злото и вещерството. Ако погледнем еврейския и вавилонския фолклор, ще видим, че черната...[ Още ]

Още: Черна КоткаВещициЛош КъсметСуеверияДревен ЕгипетВещарствоЛегенди
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1041 Коментари: 0 Гласове: 1
Пет лесни начина да намалите кръвното си налягане imageВзехте ли си ликопена днес? Ако сте яли зелена салата с прясно нарязани домати, значи не само сте взели здравословна доза от силни антиоксиданти, а сте предприели сериозни действия да намалите кръвното си налягане. Проучване през 2006, проведено в Израел, потвърждава това, което сърдечно здравите италианци знаят от векове: доматите и доматеният сос намаляват кръвното налягане и рискът от сърдечни заболявания.

Израелското проучване е водено от Д-р Естер Паран, ръководител на отделението по хипертония на Медцинския център Сорока. То включва пациенти, които вече са лекувани от хипертония, но не реагирали добре на лекарствата. Доктор Паран дал на рациентите добавка от доматен екстракт. Резултатите били сериозен спад на кръвното налягане само след четири седмици.

Доматите са толкова ефективни в намаляването на...[ Още ]

Още: ДоматиВисоко Кръвно НаляганеДоматено пюреНамаляване на КръвнотоЛикопенДоматена Паста
Категория: Хоби
Прочетен: 862 Коментари: 0 Гласове: 0
Живот на земята по време на ледниковия период? imageВъзможно ли е извънземни да са открили живот на Земята по време на ледниковия период? Нови научни изследвания търсят отговора на този въпрос и се опитват да определят колко екстремните климатични промени в миналото са засегнали светлината, отразена от земната растителност и излъчвана в космоса.

Погледната от далеч, нашата планета представлява една точица светлина в небето. Въпреки че множество радио сигнали са изпратени до потенциални извънземни слушатели, нито един от тези сигнали не е пътувал повече от няколко десетки светлинни години. От своя страна излъчваните земни светлини предупреждават галактиката за своето присъствие в продължение на милиони години. Сухоземните растения отразяват силно инфрачервената светлина, излъчвана от земната повърхност, което резултира като отличителна черта, наречена растителна червена пери...[ Още ]

Още: КосмосИзвънземниЛунатаЛедниковия ПериодКосмически Кораби
Категория: Забавление
Прочетен: 1700 Коментари: 1 Гласове: 0
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: mysteries
Категория: Забавление
Прочетен: 387813
Постинги: 172
Коментари: 103
Гласове: 103
Архив
Календар
«  Юни, 2009  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930