Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Мистерии, загадки, феномени, новини, любопитни истории и факти. Туристически дестинации и IT новости. Кулинарни диети, съвети и рецепти.
Автор: mysteries Категория: Забавление
Прочетен: 387691 Постинги: 172 Коментари: 103
Постинги в блога от Март, 2010 г.
  imageВредата от газирани напитки се крие във вещества, които се включват в състава им. Най-известното сред тези вещества е аспартамът.

Това е подсладител, хранителна добавка, която е 200 пъти по-сладка от захарта, но не включва въглехидрати. Учените считат, че 40 мг на ден са съвсем безобидни, но в една чаша газирана напитка се съдържа до 50 мг аспартам!

В газираните напитки често се добавя лимонена киселина. Отделно се добавят т.нар консерванти: E121, E123, E240, E954a, E924v. Кофеинът също е част от газираните напитки. Той стимулира нервната система. Децата, които прекаляват с газирани напитки, в чието съдържание фигурира кофеин, са по-тревожни, лошо спят, често страдат от главоболие. Могат лесно да загубят концентрация.

Друга, не по-малко популярна съставка в газираните напитки, е въглеродният...[ Още ]

Още: Газирани НапиткиВредаБолестиАспартамЗаболяванияДиабетКамъни в БъбрецитеПодсладители
Категория: Забавление
Прочетен: 4450 Коментари: 0 Гласове: 2
Продукти за красиви зъби imageЗнаете ли, че много познати продукти са в състояние да повлияят положително върху състоянието на нашите зъби? Не? Тогава се запознайте с тези от тях, които помагат за предотвратяване гниенето на зъбите и ги правят по-силни и по-бели.

Полезните свойства на сусама са известни на хората от древни времена. Те съдържат значително количество калций, имат леко абразивно въздействие върху зъбите. Сусам се съчетавава перфектно с ястия от зеленчуци. Достатъчна е една супена лъжица сусам в салатата и вашият порцион ще се изпълни с 87 мг калций.

Твърдите сортове сирена са също богати на калций, но и на фосфати, които правят по-устойчив зъбния емайл. Количеството на солта пречи за размножаването на микробите.

Грижейки се за състоянието на устната кухина, не трябва да забравяте и венците. Венците се нуждая...[ Още ]

Още: Зъбен емайлХранителни продуктиЗъбиЦелинаХрянСусамСиренеМагданоз
Категория: Забавление
Прочетен: 1123 Коментари: 0 Гласове: 1
  imageАроматът на парфюма, който е ползвала египетската владетелка Хатшепсут преди 3, 5 хиляди години, ще бъде възстановен от учени. Специалистите от Египетския музей в университета в Бон ще работят над това.

Единствената жена фараон е управлявала Египет през 1479 г. преди новата ера. След смъртта на мъжа си, фанаор Тутмос Втори, тя е станала регент на тригодишния си син Тутмос Трети. Постепенно тя присвоила титлата на фараон.

Междуцарствието продължило 20 години, през които тя не допускала сина си до властта. Днес специалистите изучават шишенце от парфюм, на което били изписани йероглифи с името Хатшепсут.

Според учените това е един от предметите в богатата й козметична колекция. Бутилчицата е много добре запазена. Засъхналите остатъци от някогашния парфюм ще бъдат изследвани с помощта на рентген.
Категория: Забавление
Прочетен: 979 Коментари: 0 Гласове: 1
imageВ тази статии са подбрани различни случаи, в които пророчества в сънищата им или в тези на техни близки, са предсказвали важни събития на велики хора в историята на света.

- Бременната съпруга на македонския цал Филип ІІ, Олимпия, сънувала, че мъжът й полага върху корема й печат с изображението на лъв. Роденият от нея син Александър става велик завоевател, силен и храбър като лъв.

- Самият Александър Македонски сънувал пророчески сън по време на един от своите походи, когато приятелят му Птоломей бил смъртно ранен с отровна стрела. В съня Александър видял дрякон с трева в устата, който му казал, че с тази трева може да излекува ранения. На сутринта той описал билката на войниците си и изпратил 200 души да я търсят. Тя спасила живота на Птоломей, но и на много други ранени.

- Смъртта си сънув...[ Още ]

Още: Наполеон БонапартЕйбрхам ЛинкълнАлександър МакедонскиПророчески сънищаЛинкълнНаполеонПророчестваТитаник
Категория: Забавление
Прочетен: 1045 Коментари: 0 Гласове: 1
  imageРоженският манастир и село Рожен са предпочитано място за туризъм. Но през последната седмица проблемът с Интернет и мобилната връзка на един от операторите ги е лишила от възможността да могат да направят своите резервации.

Собствениците на четирите хотела тук са притеснени защото не могат да се свържат с туроператорите, а и индивидуални туристи не могат да комуникират с тях поради липса на Интернет и работата им е блокирана.

Кметът на селото Наско Петев обясни, че за първи път за Великденските празници тук няма нито една резервация. Като се има предвид, че други години е имало по 5000 човека. В офиса на оператора в Сандански е депозирана жалба, а оттам обещали, че ще се опитат да отстранят проблема.

Драстичен у случаят от 27 февруари, когато 45 туристи от Украйна отказват резервацията си пор...[ Още ]

Още: Великденски празнициРоженски манастирРожен
Категория: Туризъм
Прочетен: 1035 Коментари: 0 Гласове: 0
  imageКафето на зърна губи 30 процента от аромата си само три дни след печенето, ако се съхранява в отворен чувал или друг съд, твърдят познавача на черната напитка.

Тези три дни ще променят и вкуса на кафето. А то ще придобие и леко плесенясал оттенък. Печеното кафе ще се раздели вече с 50 процента от аромата си, ако продължите да го държите в отворено чувалче.

Ето защо е много важно как кафето се съхранята в магазинчетата, които познаваме. Най-често насипните зърна стоят в отворени чували или в плетени кошове. Точно това се счита за най-грешното. Тъй като кафето е в пряк контакт с въздуха, често е изложена на слънчева светлина, влага или други атмосферни условия.

Всички тези предпоставки развалят качеството на насипното кафе. Още повече възниква въпросът колко чисто кафе купуваме, тъй като чувалч...[ Още ]

Още: КафеНасипно кафеАроматОпаковане
Категория: Забавление
Прочетен: 836 Коментари: 0 Гласове: 0
imageСтарши треньорът на Пирин (Благоевград) Стефан Грозданов се заяде със следващия съперник на отбора си - Литекс (Ловеч) по повод преместването на деня на мача. От събота, той е преместен за неделя.

Това съобщава всекидневникът "Меридиан Мач". Поводът за промяната е, че оранжевите искат един ден повече почивка за националните си играчи, които взеха участие в мачовете на трикольорите вчера.

От А отбора от Литекс игра Ивелин Попов, но младежките национали на лидера в А група са повечко.

"Няма проблем за мен, кога ще играем с Литекс. Те все пак имат сериозни позиции в БФС, защо да не си отложат мача, за когато си искат", иронично подхвърли треньорът-ветеран.

"Ако искат и след първенството ще играем с тях, няма проблеми. Сигурен съм, че и тогава ще сме на ниво и ще имат ядове с нас. Ни...[ Още ]

Още: Стефан ГроздановМач преместванеПирин ЛитексЛитексПирин Благоевград
Категория: Спорт
Прочетен: 1019 Коментари: 0 Гласове: 0
  imageСкаридите са плуващи десетоноги ракообразни. Различни видове скариди виреят и в сладки, и в солени водни басейни. Те са популярен деликатес в кулинарството и за неговите нужди се развъждат в специални ферми.

От диетологична гледна точка скаридите са богати на протеини, калций и цинк.

Диетата със скариди ще ви помогне да се освободите лесно от 2-3 килограма. Диетата е лесно приложима.

Скаридите се сваряват в леко подсолена вода. Хапвате си от тях в продължение на 3 дни, като можете да приемата неограничено количество.

По време на диетата е позволено да си хапвате и ябълки, количеството също няма значение.

Освен това в диетата си можете да включите кафе и чай, но без захар, бяло вино, но само сухо.

Тази диетат със скариди ще ви помогне да се освобод...[ Още ]

Още: СкаридиДиета със скаридиПротеиниКалцийЦинкИзлишни килограми
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 1153 Коментари: 0 Гласове: 0
  imageСпоред някои тълкуватели на календара на маите краят на света ще настъпи през 2012 година. С тази теория обаче не са съгласни български учени.

Според тях това все някога ще стане, но няма да е по-рано от 500 милиона години. Тогава Слънцето ще погълне Земята, смятат родни астрономи.

Краят на света няма да настъпи и вследствие на рязката промяна на магнитното поле на Земята. Това е теорията на астрономите от най-големия обсерваторен комплекс в Югоизточна Европа – този на връх Рожен.

"При всички положения края на света на Земята ще дойде, въпросът е кога. След 450-500 милиона години ще е, когато Слънцето ще ни погълне", обяснява ученият Никола Петров.

Учените от Рожен казват още, че в тяхната обсерватория никога не са засичали неидентифицирани летящи обекти. "Не казвам, че няма НЛО,...[ Още ]

Още: Краят на светаСлънцеЗемяГодина 2012
Категория: Забавление
Прочетен: 986 Коментари: 0 Гласове: 0
imageДве от звездите на националния отбор Димитър Бербатов и Стилиян Петров се чувстват чужди в родината си България.

Това заяви президентът на БФС Борислав Михайлов при завръщането на отбора от Варшава, където снощи падна с 0:2 от селекцията на Полша.

След мача Михайлов е имал разговор с Петров и Бербо.

"Разговаряхме дълго. За моя радост те не са тръгнали да се отказват от националния отбор. Има обаче един проблем. И той е, че двамата не се чувстват не достатъчно обичани в България. Обстановката трябва да бъде по спокойна. Непрекъснато се пише срещу тях, къде заслужено, къде не. Журналистите също може да спомогнете да се успокои обстановката в националния отбор, защото това е отборът на България", заяви на летището Михайлов.

Селекционерът Станимир Стоилов пък призова да не се правят...[ Още ]

Още: Станимир СтоиловНационалиБоби МихайловСтилиян ПетровДимитър БербатовБългария Полша контрола
Категория: Забавление
Прочетен: 735 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: mysteries
Категория: Забавление
Прочетен: 387691
Постинги: 172
Коментари: 103
Гласове: 103
Архив
Календар
«  Март, 2010  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031