Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Мистерии, загадки, феномени, новини, любопитни истории и факти. Туристически дестинации и IT новости. Кулинарни диети, съвети и рецепти.
Автор: mysteries Категория: Забавление
Прочетен: 387776 Постинги: 172 Коментари: 103
Постинги в блога от Януари, 2010 г.
2  >  >>
  imageДълго време се е считало, че мастурбацията е не само грях, но е опасна за здравето като води след себе си психични нарушения, слепота, безплодие ...

Разпространявайки подобни митове, моралистите се опитваха да откажат от мастурбацията младото поколение. В действителност дали има някаква връзка между навика на самодоволяване и здравето на хората?

"Да доставиш удоволствие на себе си - това е естествена нужда. Следователно мастурбация и мастурбирането може да направи различен нашия сексуален живот, но и да бъде в полза на човешкото здраве", казва в своята книга "Голяма книга за мастурбацията" Марта Корног.

По мнението на много специалисти огромният плюс на мастурбация е, че тя е най-безопасният секс в света. Занимавайки се с нея, няма опасност да забременеете или да си навлечете полово предавани...[ Още ]

Още: МастурбацияГряхПсихични ПроблемиСексОргазъм
Категория: Забавление
Прочетен: 2163 Коментари: 0 Гласове: 0

imageСпоред повечето хора мазнините са основен враг на сърцето, зотова не трябва да ги консумираме. Затова се лишават от много кулинарни изкушения, за да се предпазят от болести.

Така ли е това на практика? Според италиански диетолози не всички мазнини са еднакво вредни. Поне за сърцето. А други, тъкмо напротив, са много полезни. Какви са мазнините и в какво се съдържат?

Вредни мазнини
Транс мазнини, наречени още хидрогенирани мазнини. Получават се чрез преработка на растителни мазнини, използват се в производството на маргарин и други кулинарни мазнини.

Те попадат в чипс, хамбургери и голяма част от готовите бисквити и сладкиши. Опасни са с това, че повишават нивото на лошия холестерол в кръвта. Това увеличава риска от запушване на съдове и от инфаркт.

Освен това трансмазнини...[ Още ]

Още: МазниниЗдравеПолезни МазниниВредни МазниниПаметКръвно наляганеРиск от Инфаркт
Категория: Забавление
Прочетен: 698 Коментари: 0 Гласове: 0

imageВирусът на грипа, както и зимните настинки, могат да бъдат преборени най-вече от силен имунитет. Американски лекари смятат, че най-добра профилактика на подобен тип заболявания са зеленчуци и плодове с ярки цветове.

Те съдържат много витамини, минерали и целулоза, и най-важното – фотонутриенти, които „боядисват” кората на плодовете и зеленчуците в ярък цвят. Точно те помагат на имунната система да защити тялото ни от опасни вируси.

Доматите, наровете, грейпфрутите, червеното зеле не само засилват имунитета, но също така защитават сърцето благодарение на високото съдържание на фотонутриентите ликопен и елагова киселина.

Жълтите и оранжевите плодове и зеленчуци – морков, тиква, ананас и цитрусови плодове поддържат имунитета благодарение на бета-каротин, алфа-каротин, лутеин, кварцетин и други вещ...[ Още ]

Още: ПлодовеЗеленчуциЯрки ЦветовеГрипНастинкаДоматиМорковиИмунитетЦветове
Категория: Забавление
Прочетен: 640 Коментари: 0 Гласове: 0
  imageВъпреки че Париж е един от най-посещаваните от туристи град в света, съществуват много факти за него, които са известни на малко хора.

Сред тях е този, че прочутата Айфелова кула е била строена, за да бъде срината след 20 години. Когато създавал конструкцията, Густав Айфел дори не предполагал, че тя ще стои десетки години на едно място.

Проектът бил с разчет кулата да престои двадесет години. Кулата всъщност била част от декора на поредния Международен Панаир.
Тя била завършена през 1889 г. и след това била използвана и като арка за прознуването на един век от Френската Революция.

След като изминал определения срок, било решено кулата да остане, защото привличала много туристи. Друг неизвестен факт е, че първият стриптийз се е танцувал в Париж.

Това се случило през 189...[ Още ]

Още: Айфелова кулаПарижСтриптийзФакти
Категория: Забавление
Прочетен: 889 Коментари: 0 Гласове: 0
  imageФутболистите на ЦСКА отпрашиха за турския курорт Анталия, в който ще продължат подготовката си преди старта на пролетния полусезон от първенството.

Самолетът за Турция излета с 31 играчи на борда си. Сред тях не е Румен Трифонов от Миньор (Перник), който се очаква всеки момент да подпише с армейците.

Все още обаче не са уточнени личните условия, призна преди излитането изпълнителният директор на ЦСКА Венцислав Живков. "Не бързайте да считате трансфера за сигурен, тъй като тепърва предстоят преговори с играча за личните му условия", предупреди журналистите Живков.

Армейският шеф разкри, че ше има нов колега. Към клуба ще се присъедини нов спортно-технически директор. Живков обаче не назова името му.

От групата за Анталия отпадна в последния момент талантът Кристиян Велинов зара...[ Още ]

Още: ЦСКАЦСКА АнталияЦСКА подготовкаФутболно Първенство
Категория: Спорт
Прочетен: 814 Коментари: 0 Гласове: 0

  imageНапрежение по оста българи - румънци нажежава обстановката на "Българска армия". Сред "старите кучета" в тима се заражда непрязън към румънската колония в ЦСКА и другите, привлечени от Йоан Андоне футболисти, информира "7 дни".

Освен Андоне и помощника му Михалеску, другите двама румънци са Флорентин Петре и Даниел Панку. С идването на новия треньор бяха привлечени още Елиот Гранден, Алваро Нобле и Игор Митрески.

Към всички тези играчи вниманието от страна на треньора и на ръководството било по-голяма, което въобще не се харесвало на доскорошните тартори.

Недоволни от този факт били Кирил Котев, Йордан Тодоров и още неколцина от по-старите играчи. Две от "старите пушки" Ивайло Петров-Пифа и Владо Манчев пък бяха извадени от групата за лагера в Анталия, което допълнителни наляло масло в огъна...[ Още ]

Още: ЦСКАЦСКА румънциЦСКА скандалиЙоан Андоне
Категория: Спорт
Прочетен: 723 Коментари: 0 Гласове: 0
imageШефът на фенклуба на ЦСКА Димитър Ангелов-Дучето ще благодари на Господ, че го остави жив в тежка катастрофа със 150-килограмово теле.

Курбанът ще е в чест на тригодишнината от пътния инцидент. Купонът ще се завихри в село Усойка на магистралата за Благоевград в ресторанта на корифея на сръбската скара Майстър Миро.

Духов оркестър от Сърбия ще весели компанията.

На 21 януари 2007 година Дучето оцеля в катастрофа на светофара на "Църиградско шосе" и "Горублянско ханче". Заедно с още двама души Димитър Ангелов бе тръгнал за Правец за мач на женският баскетболен отбор на ЦСКА с Железничар.

След сблъсък в товарен автомобил, Дучето бе приет в шокова зала на Военномедицинска акамедия в тежко състояние с фрактура на бедрото, контузии в гръдния кош и главата. ...[ Още ]

Още: ДучетоДучето курбанДимитър АнгеловЦСКА
Категория: Спорт
Прочетен: 677 Коментари: 0 Гласове: 0
  imageШампионите от Левски се борят упорито срещу природата и снежните виелици в Каварна, където тече първият им подготвителен лагер преди пролетния полусезон.

Въпреки мразовитото време, спортно-техническият щаб на сините реши отборът да остане в града до края на седмицата.

По програма в края на седмицата Левски трябва да играе приятелска среща с едноименния местен тим Каварна, след която сините ще се приберат в София.

Ако естественият терен не позволява върху него да се състои футболен мач, за тази цел ще бъде пригодено игрището с изкуствена настилка. Контролата обаче ще е под въпрос до последно и заради температурите, които според метеоролозите в края на седмицата ще паднат да под -10 градуса.

От щаба на Левски съобщиха, че травмата на младока Стефан Станчев не е сериозна.
...[ Още ]

Още: ЛевскиЛевски подготовкаЛевски Каварна
Категория: Спорт
Прочетен: 652 Коментари: 0 Гласове: 0
  imageКилийното училище Свети Панталеймон в Широка лъка е построено през 1888 година. В строежа му взема активно участие цялото население на селото. То функционира до 1936 година.

То се намира в двора на местната църква, на за съжаление състоянието му е плачевно. Целта на неговата реставрация е то да стане духовен образователен център. В него се предвижда и трапезария за богомолци.

На свое заседание Общински съвет в Смолян гласува сградата на килийното училище да бъде продадена на Българската православна църква и след това да бъде направен ремонт. Средствата, необходими за ремонта ще са около половин милион лева. То може да бъде оформено като паметник на културата.

Божидар Димитров посети църквата и даде уверение, че може да осигури 15 000 лева като подкрепа за реконструкцията. Епископ Антоний пък ка...[ Още ]

Още: Широка лъкаКилийно училищеБожидар ДимитровСвети Панталеймон
Категория: Туризъм
Прочетен: 946 Коментари: 0 Гласове: 0
imageЗа здрави кости, яжте плодове! Консумирането на плодове е основна предпоставка за здравината на костите не само за подрастващите, но и за хората във всяка възраст.

Особено важни са плодовете за момчетата, тъй като съхраняват енергията и силата им.

Резултатите от ново изследване на исралндския университет в показват, че колкото повече плодове консумираме, толкова по-здрави кости имате.

1 345 подрастващи от Ирландия са били обект на внимание от страна на учените. Те са изследвали диетата и плътността на костите на тийнейджърите на възраст между 12 и 15 години.

Най-голямо натрупване на минерали в костите, от които зависи здравината им, е било установено при тези, които приемат най-малко 200 грама плодове дневно.

Учените казват, че ако не се храним с плодове, кисел...[ Още ]

Още: ПлодовеЗдрави КостиМладостПортокалиЛимониКивиМандарини
Категория: Забавление
Прочетен: 703 Коментари: 0 Гласове: 0
imageАко всеки ден си пийвате по чашка нискоалкохолно вино, си имате помощник срещу рак.

По поръчка на Световния фонд за ракови изследвания учени изчислиха, че 250-милилитрова чаша вино на вечер със съдържание на алкохола 10 вместо 14 процента, крие 7% по-нисък риск от рак на дебелото черво, съобщи Би Би Си.

"От гледна точка на профилактика на рака, е най-добре изобщо да не се пие алкохол, но трябва да бъдем реалисти", отбеляза д-р Рейчъл Томпсън от фонда. На учените обаче не им ясно колко дълго човек трябва да пие по-слаб алкохол, за да има полза от него.

Експертите на Световния фонд за ракови изследвания обаче са сигурни, че на всеки 100 души, които пият по-слабо винце, ще бъде предотвратен един случай на рак на дебелото черво.

Учените предполагат, че и другите видове рак, като рак...[ Още ]

Още: ВиноРакНискоалкохолно виноРак на Дебелото ЧервоПиене на вино
Категория: Забавление
Прочетен: 1136 Коментари: 0 Гласове: 0
Развенчаха мита, че роби са строили египетските пирамиди imageЕгипетските пирамиди не са строени от роби, а от работници.

До този извод стигнаха археолози от Египет, след като в близост до най-известната пирамида - тази на Хеопс, откриха гробници на работници, участвали в изграждането й.

Находката е изключително важна, тъй като тотално обръща досегашната теория, че пирамидите са били издигнати чрез робски труд.

Логиката на експертите е следната: ако роби са участвали в строежите, то египетските владетели трудно биха им отдали честта да ги погребат в гробове в близост до пирамидата и самите тях.

Учените смятат също, че не повече от 10 хиляди души е броят работниците, изградили Хеопсовата пирамида.

От египетския Съвет по въпросите на древността предполагат, че тези хора са били напълно осигурени. Според археолозите те са били ...[ Още ]

Още: Египетските ПирамидиХеопсовата ПирамидаГробнициРоби

 
Категория: Забавление
Прочетен: 682 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 18.01.2010 13:12
imageУчени от Университета “Отаго” в Нова Зеландия твърдят, че качеството на съня зависи от храната, която сте консумирали по време на вечеря. За да спите сладко, а на сутринта да сте бодри, експертите съветват да използвате следните продукти във вечерното си меню:

Сьомга – тази вкусна риба съдържа много полезни мазнини, една от които е полиненаситената мастна докозагексаенова киселина. Тя повишава нивото на мелатонин в организма – това е хормонът, който отговаря за регулирането на качеството на съня.

Фасул – той, а и всички останали представители от семейство “бобови” снабдяват организма с необходимите витамини от групата В. По-точно с В 6, В12 и фолиева киселина. Тези полезни вещества нормализират съня и способстват за изработката на серотонин – това е хормонът на релаксирането.

Освен това ученит...[ Още ]

Още: СьомгаСпанакФасулЙогуртЗдрав сънХормониКалцийМагнезий

 
Категория: Забавление
Прочетен: 637 Коментари: 0 Гласове: 0
imageАко нищо щастливо не ви се е случило в последно време, то незабавно организирайте чистка на дома си. Дори и да ви звучи налудничаво, според източната философия, за да предизвикате нещо ново в бъдещето си, трябва да се освободите от старото, да направите място за това, което ще се случи след време.

На Изток смятат, че вещите в дома ви, които не се използват в ежедневието, се превръщат в енергийни вампири. Чували сте или сте чели както правят те, нали? ! И не се чудете защо не ви напускат болестите, отслабнал е имунитетът ви или като цяло не ви върви.

Много погрешно и противопоказно е нежеланието периодически да правим чистка на дома си, чрез която да се освободим от излишните вещи, които пречат на здравето и състоянието на човека.

Не е добре да държите в дома си вещи, за които имате неприятни с...[ Още ]

Още: Неизползвани нещиИзточна философияЕнергийни вампириСпомени

 
Категория: Забавление
Прочетен: 683 Коментари: 0 Гласове: 0
  imageЧертите от характера на детето, са заложени още преди раждането, твърдят учените. Още докато зародишът е с размер на зрънце в него е заложен талантът на виртуозен пианист или точността практичен счетоводител.

Чувствата на майката се предават на детето, но то не е способно да разбере конкретиката им. За него са недостъпни мислите й, но по дишането, биенето на сърцето, а също и по някои звуци детето може да определи щастлива ли е майка му в даден момент, или се чувства зле.

Експерти по фън шуй смятат, че прекрасен начин да общувате с бъдещото си дете е да го информирате за емоционалното си състояние, като си представяте различни цветове.

Трябва само да полегнете удобно, да затворите очи за 20 секунди и да си представите някакъв цвят – може като петно, може във формата на предмет или растение.
Категория: Забавление
Прочетен: 721 Коментари: 0 Гласове: 0
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: mysteries
Категория: Забавление
Прочетен: 387776
Постинги: 172
Коментари: 103
Гласове: 103
Архив
Календар
«  Януари, 2010  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031